20110413

Not minimal enough?

1993, Mayday - cea mai remixata piesa de happy trance clasic a tuturor timpurilor (Energy 52  - Cafe del Mar) ii baga pe bunicii trancerilor intr-un trip ca cel de mai jos.


 2011, unul din ultimele doua remixuri ale lui Villalobos (e o mare distanta de la minimal la oldschool trance), are urmatorul comentariu din partea unui fan al genului zeului: "There's too much melody going on here. It's not minimal enough!"

Energy 52 - Café Del Mar (The Ricardo Villalobos Remixes) by Flying Circus Music

2 comentarii:

 1. Anonim21:14

  in primul rand /nu iubesc tehnnologia si nici ea nu ma iubeste/deci o problema tehnica/in al doilea rand imi place sa citesc despre o melodie ,sa aflu ,sa o corelez cu sunetul/de aici fascinatia blogului/a face aprecieri personale inseamna a fi subiectiv/mai apoi.imi place muzica de film pt ca spune ceva despre personajele in cauza.le lumineaza/sunt perioade cand ascult f multa muzica, pt ca am deschiderea necesara/sunt perioade cand poti sa imi arunci in crestet toata muzica umanitatii ca nu simt nimik/sa zicem ca esti la inchisoare a trupului,a eului,a spiritului/blogul e ca o fereastra care se deschide inspre ceva/nu stim mai departe/cand va veni primavara,imi voi recapata puterile/

  RăspundețiȘtergere
 2. Apropo de contextul in care a aparut muzica electronica, Cafe del Mar e chiar un loc/bar in Ibiza, iar Ibiza e un fel de Goa mai urbana si mai putin psihedelica a inceputului anilor 90, pana sa devina un mall al clubbingului. Trebuie spus ca lumea care mergea la Cafe del Mar in acea perioada nu avea nimic in comun lumea mainstream a clubberilor.

  Piesa are o istorie interesanta: e facuta de Cosmic Baby, un muzician german din Nurenberg de formatie academica (a studiat pianul si compozitia experimentala pe computer la Academia din Berlin) si de un DJ german, Kid Paul cu care s-a imprietenint in 1989.

  Dupa a doua vizita in Ibiza in 1992, la Cafe del Mar, Kid Paul s-a intors si i-a povestit de o piesa pe care a auzit-o intr-n set si care l-a electrizat: era vorba de Struggle for Pleasure a compozitorului belgian Wim Mertens.

  Cei doi s-au hotarat sa faca o piesa la randul lor, preluand tema clasica a lui Mertens. Mai mult decat atat, au vrut ca acesta piesa sa transforme dragostea si entuziasmul lor pentru scena techno emergenta intr-un statement muzical independent si semnificativ.

  Piesa Cafe del Mar a fost lucrata de cei doi in septembrie-decembrie 1992, si a avut urmatorul standard: fiecare detaliu al ei trebuia sa fie excelent, nu doar ok.

  Se pare ca le-a cam iesit. A fost votata cel mai bun track de trance al tuturor timpurilor de cititorii DJ Mag si a avut parte de peste 140 de remixuri, de la Tiesto si Deadmau5 pana la, iata, Villalobos.

  RăspundețiȘtergere

Leave a comment