20120606

Primul meu set cu public. In deschiderea Sunday Scoop - Sezonul 4


Daca mai lipsea cineva din peisajul DJilor de ocazie din Bucuresti, ala eram eu, Alex B. In fine, dumnezeul seturilor s-a ocupat si de remedierea acestei probleme: am fost invitat sa pun muzica intr-o editie speciala din deschiderea sezonului 4 al Sunday Scoop, the brainchild of Al Jijian. De data asta la mixer au fost bloggerii, dupa cum s-a spus. Rezultatul e cel de mai sus. Setul a fost conceput ca un omagiu adus bass culture, incepand cu originile sale africane (poliritmia incredibila din Burundi Black), mult afro-funk-rock din anii '70 - o combinatie extrem de puternica de bass, funk si vocals), ceva hibrid intre dub si soundul Baba Zula, plus piesa de rezistenta a mixului - un rock psihedelic turcesc pe care l-am asezonat cu niste kickdrumuri si beaturi culese si compilate din tot felul de surse moderne ca sa ii dau o directie mai actuala. Cine are rabdare o sa il descopere, sper, cu placere. In rest, cateva remixuri mainstream mai neobisnuite four-to-the-floor, si destul de mult post-dubstep. Asa ca in final au iesit doua ore de mix  eclectic si suficient de divers cat sa poti ciuli urechea fara sa fi deranjat de la masa (cam asta era publicul) si eventual sa dansezi. Efectele, procesarile si spice-up-urile imi apartin. Ca un dinozaur rational ce sint am inceput cu o piesa cu talc, un captatio benevolentiae audio (pentru care am gasit acest savuros corespondent), care mergea mai bine in contextul de restaurant/club decat in cel de casti. Sa vedem cine ce intelege*. Se poate trece peste. Enough said. Multumesc prietenilor care au fost acolo si cui trebuie pentru invitatie.

*ca sa nu creada cineva ca dispretuiesc cititorii sau publicul, prima piesa e a unui tip care face coveruri la mandolina dupa hituri celebre din anii '90, intre care The Shamen - "Move any mountain", Reel 2 Reel - "I like to move it" si Prodigy - "Out of space". E o caricatura a unei caricaturi, reprezentanta a unei culturi muzicale de care acum pot sa ma despart amuzat. Iar poezia poate fi citita, mutatis mutandis, ca un blestem al dumnezeului bass culture spus celor care au gustat din fructul interzis al mainstream danceului si au vrut sa fie una cu beatul, daca imi este permis :)

Un comentariu:

  1. Anonim18:16

    prea frumos.felicitari tuturor artistilor pentru inspiratie ,talent,curaj,inovatie,traditie,modernitate.o incursiune extraordinara in niste spatii neromanesti cu accente tribale, dar frumoase,cu incantatii specifice.inchei cu niste vorbe intelepte care nu imi apartin.le transcriu aidoma.prin arta ,te vei detasa de tine insuti .iar masura si numarul de aur te vor apropia de absolut.rog stergere dupa citire.multumim pentru momentele muzicale.

    RăspundețiȘtergere

Leave a comment