20110827

Autsaid3r - Autobuz/Night Shift (podcast).



Nu stiu ce se intampla cu toate piesele ascultate intr-o perioada, cu atat mai putin cu cele ascultate intr-o viata. Stiu ce se intampla punctual, dar cum se mixeaza ele in subsoftul personal asta e altceva. La tempoul imprevizibil al starilor, dincolo de lecedeul egoului e o lume fantastica in care subbasii se transforma intr-un fel de marmelada sonica centrata spre sine ca o gaurica neagra, iar sunetele de sintetizator si texturile sofisticate se destrama si plutesc intr-un zbor microcosmic ca sa imbrace homunculusii privati care isi traiesc dramele si iubirile interioare ca un bebelus in bolboroseala pantecelui. Acolo piesele isi schimba sensul prin contagiune cu tot ce le inconjoara, de la amintiri blurate la tehnologie recenta. Iar niste acarieni ai memoriei le paraziteaza si le mananca tesatura care le structureaza lasandu-le doar aparenta integritatii si singularitatii, cand de fapt ele sunt doar holograma fara substanta a ceea ce au fost odata.

Greseste cine crede ca noi suntem subiectii pasivi ai muzicii, sau ca muzica e o lume inchisa ermetic in frecvente care o salveaza de materia din afara ei. Cat timp avem calculatoarele si hardurile oprite, playlisturile ne sunt accesate de o instanta impersonala de pe net, un megamind cibernetic in devenire, amorf, jucaus si semiconstient, care viseaza in sample sonore si vizuale puse random cap la cap, avand o deosebita atractie pentru filme vechi.

Bla-bla-bla fiind zise, enter Autobuz/Night Shift mixtape, un proiect din 2011 care se prezinta in doua forme: un mixtape de 45 minute (dupa formatul clasic al casetelor) si un videomix parazit. Daca e adevarat ca ne indreptam spre viitor privind prin oglinda retrovizoare a trecutului, Autobuz - Night Shift face asta din plin si intr-un sens pe care dintr-o lene conceptuala si trendy l-as numi ecologic: toate imaginile folosite sunt luate din filme vechi, filmulete, documentare si inregistrari personale de pe youtube care au fost alese, ordonate si editate in functie de materialul audio. Autobuz le aduna pe toate ca balena din poveste. Iar materialul audio e o suma de piese foarte noi, combinate cu cateva piese cult mai vechi, reprezentand o parte din playlistul perioadei recente in care am calatorit suficient. Audio mix only aici. Video aici. Recomandat doar pentru sesiuni de noapte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Leave a comment