20110902

Thundercat - The Shenanigans part 1 (mixed by Flying Lotus)




“Lots of people ask me about Thundercat, and how I come to know this guy. Thing is you’ve been hearing him for years and probably didn’t even know it. He’s one of the most talented bass players I’ve ever witnessed and I’ve been blessed to have worked with this guy on ‘Cosmogramma’ and ‘Pattern+Grid World’. Since then Thunder has been like a brother to me and feels like the other half of my brain in the studio. I thought it would be good to get you familiar with the man who’s contributed his unique sound to so many records I love. Here’s some things, a prelude to the LP. Some new, some you might know, some we may never release.” (Flying Lotus)


M-am invatat prost cu podcasturile si mixtapeurile artistilor non-dj care fac  montaje transversale si impredictibile si lipesc unele de altele piese pe care un dj nu le-ar alatura nici in cele mai alterate stari de constiinta.  Iar  albumul Cosmogramma de anul trecut al lui Flying Lotus a ridicat standardul de ascultare a albumelor de electronica la un nou nivel. The Shenanigans e unul din mixtapeurile acelea care se ridica la standardul amintit. Facut de Flying Lotus pentru  albumul de debut al lui Thundercat,  e o colectie debordanta de jazz, riffuri ultrarapide de bass, groove-uri laidback si celebrele signature beaturi ale lui FlyLo. E un trip sonic impregnat de un sound solar si de un spirit jucaus atat de  infectios incat te gandesti ca in device-urile de la Brainfeeder e un strumf wonky care a supt heliu in loc de lapte. Strumful asta il regasesti cam in tot ce iese de la casa de discuri a lui FlyLo si e patronul sonic al L.A.-ului. 


Steve Bruner aka Thundercat (24 y.o.) este basistul ala care a colaborat cu FlyLo pe Cosmogramma, a fost in trupa  Suicidal Tendencies,  a facut ceva si cu Erikah Badu, e parte din trupa de hip hop si soul Sa-Ra Creative Partners din LA si e fiul bateristului  The Temptations. Asadar, avem doi prieteni de varste apropiate (Steven Ellison are 28 de ani si e nepotul lui Alice Coltrane si varul lui Ravi Coltrane) care au mancat muzica cu cornflakes si comicsuri pe paine (de unde si numele de scena) si care se intalnesc intr-o sesiune in care se joaca de-a texturile si ritmurile ca un magician din Loco Roco.   Daca Cosmogramma lui Flying Lotus e albumul pe care il ascult cu respiratia oprita de fiecare data, acest mixtape e progresia logica dupa el.


Later edit: de cand m-am apucat sa scriu postul si pana l-am terminat a aparut si The Golden Age of Apocalypse, albumul lui Thundercat la Brainfeeder. Mixtapeul mi se pare deasupra lui.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Leave a comment