20100901

Techno Poetry - DIY youtube minimix pentru 10' de minimeditatie

Din gusturile si preferintele mele muzicale imi e din ce in ce mai clar ca fascinatia pentru zona pesimista a muzicii electronice, aia care functioneaza bine ca soundtrack pentru filme care se zbenguie morbid in zona apocalipsei robotilor, tehnologiei si a esecului civilizatiei, e la fel de mare ca si fascinatia pentru clubbing. Dar fiindca clubbing nu mai pot servi de mult (recomandare de la doctor), ma hranesc cu amintiri si cu spectrul amenintator al ratarii momentului iluzoriu al Singularitatii (depasirea prin tehnologie a conditiei biologice), ala la care sunt unul dintre putinii care mai face referinta. Asta e mai putin important decat faptul ca zilnic trebuie facut un exercitiu de pesimism plin de incredere intr-o salvare viitoare: nu e bine sa te amagesti ca fragila lume construita in jur de cateva party/uri si muzica, doua-trei barulete, un festival, un label si din ce in ce mai multe fixed bike/uri minimaliste e pozitiva. Te atasezi de ea si o vrei multiplicata la nesfarsit, si nu mai vezi surogatele din cauza prototipurilor, iarasi o chestie nerecomandata de doctor.

Asa incat am adunat o minicolectie de 3 cantecele de apocalipsa urbana posttehnologica si afterclubbing pentru ceea ce am numit techno poetry. Primul e de pe un album al lui Timo Maas (Loud, 2002) care a trecut umbrit de un single (To get down) devenit hit. Se numeste We are nothing. Celalalt e al lui Kode9 & The Spaceape - un remix la Ghost Town, piesa din 1981 a unei trupe de ska britanic, The Specials. Amandoua sunt complet lipsite de sectiunea ritmica (firesc, pentru ca dupa orice apocalipsa totul incremeneste), experimentale in sound si textura si au versuri din cu totul alta lume decat put your hands up in the air. Filosofice si cu implicatii sociale, numa bune de criza. Ma abtin cu greu de la analiza. Mai e o piesa din aceeasi familie, care are insa si ritm: Ben Klock @ Berghain cu un remix la Is this insanity (Martyn feat. The Spaceape).

Pentru efect autumnal maxim se asculta asa: se da play la prima piesa. La secunda 44 se da drumul piesei nr. 3, care se lasa sa curga pana la min 4:00 dupa care se porneste cea de-a doua piesa. La sfarsit se citesc versurile pentru primele doua piese (pentru a treia nu le-am gasit). Se reia ciclul de cate ori este nevoie si se mediteaza la fraza"people had to put up with the reality their parents constructed for them" (luata de pe acest link*, care merita studiat cu toata atentia), cu Stirile de la ora 5 pe mute.
*intre timp a fost sters. pacat.
 

We are nothing
I'm a believer.
Well, that's not really true.
I'm more of a make-believer.
But it sort of adds up to the same thing.
Here in the lap of the Gods, neither party holds a universal truth, and our hopes are like litter in the open road for everybody to drive through.
Teetering on the swath, my physical limitations dwarf just by the wonder of living.
Brought on for no real reason other than just the wonder of life.
And now, being what I want to be catches up so fast with me.
I have to make up better and newer possibilities just to keep up with myself.
And now, nothing is a problem.
My mouth is dry from the heat, endless possible futures and the sweet promise of tomorrow is quenching my thirst.
All we need to do now ? is cheat death, for as long as we can.
So that when the day finally comes, we can pull a clean sheet from our pockets and write down all that we have achieved, all that we have seen, to make sure we have left nothing behind.
We are nothing.
We are nothing.
We are nothing.
Other than that then we give away for free and we are nothing but the sum of our parts.

Ghost Town
This town, is coming like a ghost town
All the clubs have been closed down
This place, is coming like a ghost town
Bands won't play no more
too much fighting on the dance floor

Do you remember the good old days
Before the ghost town?
We danced and sang,
And the music played inna de boomtown

This town, is coming like a ghost town
Why must the youth fight against themselves?
Government leaving the youth on the shelf
This place, is coming like a ghost town
No job to be found in this country
Can't go on no more
The people getting angry

This town, is coming like a ghost town
This town, is coming like a ghost town
This town, is coming like a ghost town
This town, is coming like a ghost town

2 comentarii:

  1. Anonim12:51

    nu am tradus decat a doua parte a versurilor/suna prea trist oricum /nu cred ca putem dansa de fericire vazand inconstienta cu care suntem dusi de nas si tot circul politic/cu pesimismul trebuie sa luptam mereu /iar hipersensibilitatea e ca o haina veche ce va fi aruncata la gunoi /numai moartea e definitiva /restul se trateaza/in ciuda trairilor ,esecurilor,nonsensurilor din viata mea eu tot mai cred in LUMINA/din suflet ,din ganduri ....imi vin in minte niste versuri i could not love except where death was mingling his with Beauty's breath /ma definesc/ acum vedem ca prin oglinda ,in ghicitura./atunci insa fata catre fata/acum cunosc in parte ,dar atunci voi cunoaste pe deplin// orice lucrare care nu are dragostea ca inceput si radacina ,nu e nimic.

    RăspundețiȘtergere
  2. Anonim21:03

    am gresit /recunosc/e o aiureala ce am scris/nu mai pot indrepta nimik/scuze/

    RăspundețiȘtergere

Leave a comment