20100802

What is electronic music? It's Monkey Jazz, says Beardyman



Beardyman, the beatbox guy*, lucrand cu doua Korg Kaoss Pad**, un microfon si un regizor inspirat, ne arata inca odata (cu mult umor) ca substanta muzicii techno este tehnologia. Mesajul muzicii electronice, dincolo de cuvinte, este tehnologia... despre asta vorbeste ea. Tehnologia si relatia omului cu ea. Primul lucru pe care il transmite o piesa de dubstep este: wow, artistul care a facut piesa stapaneste tehnologia crearii de basi wobble automatizati/programati sa faca wow-wow wo-wo-wo-wow. Primul lucru pe care il transmite o piesa de IDM este ca tipul care a facut-o e un maestru al programarii minuntioase pana la nebunie, al arbitrariului ridicat la rangul uimitorului. Etc. Etc. Etc.
Se poate merge mai departe, cu fiecare subgen/stil al muzicii electronice, raspunzand la intrebarea: "what is the message of the (electronic music) media that I listen to right now"?
Asta daca mai are cineva chef de asta dupa ce o sa il vada pe Beardyman in urmatoarele doua spoturi. De fapt asta e si ideea. Tehnologia trebuie sa fie atat de uimitoare incat nimeni sa nu mai puna nici o intrebare.

*Beatboxing/ul e arta de a produce beaturi de tobe, ritmuri, sunete muzicale folosind numai aparatul vocal (buze, limba, voce, gura).
**Korg Kaoss Pad este o jucarie serioasa de la Korg care contine un sampler - chestie care inregistreaza pe loc sunete exterioare Korgului, sau direct outputul acestuia - si o multime de efecte care pot fi combinate intre ele si sunt controlate prin intermediul unui ecran tactil, care modifica pe loc mai multi parametrii ai efectelor definiti de utilizator



Un comentariu:

  1. Anonim20:21

    rostul muzicii e sa produca EMOTIE/in creier sau in inima,oriunde/asta in cazul in care se adreseaza omului /tehnologia e avansata ,dar ce se intampla cu omul/face o plecaciune si dispare din scena ,nu?/eu cred ca noi suntem miracole,nu tehnologia /ea e efectul mintii noastre/si muzica s-a nascut din dorinta de a transforma bucatica noastra de viata in altceva /tipul asta are ceva creier dat de DUMNEZEU ,nu de tehnologie/el manevreaza tehnologia si nu invers/in societatea noastra moderna tehnologia ne manevreaza...urat cuvant

    RăspundețiȘtergere

Leave a comment