20130423

Red Bull Music Academy prezinta Cosmin TRG: lansare album Gordian. Vineri, 26 aprilie, Control Club



Red Bull Music Academy prezintă vineri, 26 aprilie, în Control Club evenimentul de lansare a noului  material discografic semnat Cosmin TRG, în primul gig care face parte din turneul de promovare european. Poate că nu este o coincidență faptul că lansarea noului album al lui Cosmin TRG începe în România, locul de unde acesta a plecat pentru a-și construi o carieră recunoscută la nivel global, după cum poate nu este o coincidență faptul că acest eveniment are loc în anul celei de-a 15-a aniversări a Red Bull Music Academy. Colaborarea dintre Cosmin TRG și Red Bull Music Academy datează din 2007, anul în care a “absolvit”, ulterior Cosmin TRG fiind constant invitat ca lecturer și participant la numeroase workshopuri și sesiuni de lucru inițiate de Red Bull Music Academy, devenind, neoficial, un adevărat ambasador al acesteia.

Cosmin TRG va aduce în DJ setul său hibrid atât o selecție din piesele care l-au făcut o voce unică în dialogul electronic global, cât și piesele de pe noul său album, în care distilează frecvențe subliminale, spații fantomatice și melodii surprinzătoare ce merg de la un techno coroziv până la pasaje armonioase de electronica pură. Deși Gordian apare la mai puțin de un an de Simulat, precedentul album scos la terificul label 50 Weapons patronat de Modeselektor, distanța dintre cele două este uriașă, dovedind încă odată faptul că evoluția lui Cosmin TRG continuă în cele mai surprinzătoare moduri experimentul cu universurile sonore.

Neincluse în tracklist, dar cu un impact semnificativ, sunt toate acele elemente discrete extramuzicale pe care un globe-trotter sonic cum e Cosmin TRG le aduce în setul lui: de la experiența repatrierii în Berlin și proaspăta întâlnire cu scena japoneză, până la explorarea patrimoniului artistic al locului unde s-a născut și din care a reținut acele figuri cu care, conform propriilor mărturisiri, s-a putut identifica în redefinirea libertății expresiei artistice: Tristan Tzara, Marcel Iancu, Constantin Brâncuși. Toate acestea pentru a chestiona alert și energetic “imposibila sarcină contemporană de a discerne între real și replică, autentic și contrafăcut”.

Facebook event page ::: RBMA prezintă Cosmin TRG, Gordian album launch :::

“Gordian is as much a document of my past year as it is the beginning of a conversation. The title references an ancient myth, but describes the very contemporary, impossible task of discerning between real and replicated, authentic and contrived. Coping with facts, objects and bodies, the necessity of ‘making it’, fear of failure, fear of ‘not being happy’ are today’s topics, and Gordian is my attempt at an exploration of those issues.” (Cosmin TRG)

http://www.cosmintrg.com/
https://www.facebook.com/CosminTRGmusic
http://www.rbmaradio.com/#shows/cosmin-trg-live-at-nokia-factory

Gig-ul va fi completat de Romansoff, fondatorul vinyl label-ului autohton de analog house Raw Tools, cu baza în București, promotor al unui sound musculos, primitiv și nuanțat și de Bogman, rezidentul și managing partner-ul Control Club cu cele mai multe persona muzicale și afinități mărturisite pentru energia și vibe-ul unui party.

http://www.facebook.com/RawTools
http://www.soundcloud.com/rawtools

Aflată la a 15-a aniversare, Red Bull Music Academy este responsabilă pentru propulsarea celui mai fecund dialog global între legendele industriei muzicale și talentele emergente. Începând din 1998, acest dialog se poartă în fiecare an în orașe precum Berlin, São PauloCape Town, Roma, Melbourne, Barcelona, Londra, Madrid, iar în acest an, la New York. Această combinație unică dintre cunoașterea specifică reprezentanților old school și soundul promovat de noile școli de muzică electronică este neegalat pentru impactul asupra explorării și finalizării creativității. Cu fiecare ediție, Red Bull Music Academy lasă în urmă structuri nou create în scopul de a încuraja colaborarea și schimbul creativ pentru anii ce vor urma. La sfârșitul lui 2013 la nivel global vor exista 10 studiouri de înregistrare Red Bull Music Academy.

Mai multe despre Red Bull Music Academy:
http://www.redbullmusicacademy.com/
http://www.rbmaradio.com/
http://rbma.bandcamp.com/
http://vimeo.com/redbullmusicacademy

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Leave a comment