20100624

Noisemaking kit intr-o valiza by Chris Carter (No MIDI, No Keyboard, No computer)


Experimental Tribute from Chris Carter on Vimeo.

Dupa postul filosofic de ieri despre Rokolectiv si Rochite, festivaluri si social media, azi am simtit nevoia sa iau o gura proaspata de muzica concreta si experimentala. Si i-am gasit pe Chris Carter (in acest post) si Diego Stocco (in posturile precedente).

Chris Carter de la Throbbing Gristle, trupa experimentala veche, activa prin anii 1974-1981, fondatoare a curentului de industrial zic unii, a adunat toate pedalele de efecte Boss intr-o valiza plus alte gadgeturi si a adus un tribut lucrarilor experimentale ale BBC Radiophonic Workshop.

Reteta pentru inregistrarea de mai jos: ritmuri obtinute din doua Korg Kaossilators trecute prin doua mini Kaoss Pad,  plus un bass dintr-un KaossPad 3. Sincronizarea si beatmatchingul sunt facute pe loc cu butonul de tap-tempo al KP3. Un sintetizator Chimera BC16 (LFO si ADSR) care voltage-controleaza un BC9 si doua Eventide. Fara editare pe computer, fara MIDI, fara keyboard.

Echipamentul complet: 
2 Kaossilators, 2 mini Kaoss pads, un KP3 Kaoss pad, un Tom Bugs WOM synth, Chimera BC8, BC9 asi BC16 synths, doua efecte Zoom PFX-9003, un Eventide Modfactor, un Eventide Timefactor, un synth Dirty-Carter E.S.G.I, un mixer portabil Edirol si un Zoom H2 pentru recording (poze in detaliu aici).

no MIDI no keyboards by chris_carter

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Leave a comment