20130328

Fresh sound: Peripatetic - Standpoint





Standpoint, noul melancholic tour de force de la Peripatetic: ze bounce, ze violins, ze crescendo, ze hard drums, ze soft voice - toate artileria grea e pe pozitie.  soundul a crescut brusc de la prima la aceasta a doua piesa cu o dimensiune neasteptata de stadium like si are totusi aceeasi amprenta personala unica care nu se rezuma la timbrul vocii. nu s-a hotarat inca pentru live, deocamdata e o fantomatica energie virtuala online, da' eu, daca as fi in locul ei, as scoate tot albumul piesa cu piesa si clip cu clip, dupa care as face un live elaborat direct pe stadion, as gothic as it gets. cine o sa o vada, dupa ce ascultat-o, n-are cum sa n-o iubeasca (uite ca e aici si ultimul element din reteta succesului de mainstream).
daca ma gandesc bine, nu stiu ce imi doresc mai mult: albumul/live-ul sau noul clip. cred ca de la mad man n-am mai asteptat urmatorul episod cu atata simpatie. clipul pentru noua piesa e promis, o sa vina si, ca sa ii raspund lui vlad, da, imi place piesa, dupa cum mi-a placut si am sustinut proiectul Peripatetic dinainte sa se cheme Peripatetic. with/without a standpoint. jonctiunile astea intre o formatie vizuala teleportata intr-o instanta audio all in one: o singura persoana, o ea, self taught in computer DAW, care compune, scrie versuri, canta si aranjeaza track cu track ma dau pe spate. it's a gift, unul rar pe aici prin underground. dar ce zic underground, in curand Peripatetic, cu a doua difuzare pe Radio Guerrilla, va iesi foarte repede din schema wannabeilor, se simte/se vede aici networkul din spate. (iar promovarea, hmmmm, aici bullshitul cu independenta isi inghite propriul bullshit; cre'ca cine vrea sa treaca dincolo de linia dintre obscuritate si notorietate trebuie sa se gandeasca si la alte metode decat cele social -media- democratice).
o sa regret succesul ei viitor si apropiat, se stie ca cine ajunge in mainstream nu mai apare decat sub forma de interviuri glossy, mici cancanuri, barfe despre relatii si recomandari tip bravo, cel putin in presa romaneasca (pentru maria din elvetia asta ar fi o veste buna). asta e, boing bum-chak o sa isi faca si o rubrica glossy, cu dedicatie. keep on standpointing.

Un comentariu:

  1. (iar promovarea, hmmmm, aici bullshitul cu independenta isi inghite propriul bullshit; cre'ca cine vrea sa treaca dincolo de linia dintre obscuritate si notorietate trebuie sa se gandeasca si la alte metode decat cele social -media- democratice).

    www.ted.com/talks/amanda_palmer_the_art_of_asking.html

    RăspundețiȘtergere

Leave a comment