20100603

Top 10 dubstep mainstream hit remix


Un top pe care l-am facut nu dupa vanzari ci dupa vizualizarile de pe youtube. Cred ca e mai relevant pentru generatia sharing decat nr. de cd-uri vandute. Unele dintre remixuri sunt neoficiale si sunt folosite ca modalitati de promovare a celor care le-au realizat (cele ale lui Chrispy si NumberNin6). Altele au fost disponibile doar pentru download. Cert e ca La Roux a colaborat sistematic cu artisti de dubstep (Nero si Skream). Ca si Imogen Heap (cu Rusko si Roksonix). In general artistii din UK sunt mult mai conectati cu scena de dubstep, si nu e de mirare, pentru ca Anglia e tara de origine a genului. E o legatura intre popularitatea piesei originale si remix, dar a contat si pasul facut de producatori pentru colaborarea cu artistii si producatorii de dubstep. E totusi un pas facut pe un trend descendent, pentru ca am intrat deja intr-o era post-dubstep. (Am citit ca Britney Spears colaboreaza deja cu Rusko pentru niste piese de pe urmatorul album. No comment.)

1. La Roux - In For The Kill (Skream Let's Get Ravey Remix) - UK (2009)



In For The Kill, piesa synthpop a trupei La Roux, a fost pentru 2 luni nr. 2 in UK Singles Chart in 2009, are peste 4 480 000 vizualizari pe youtube si niste versuri care merita ascultate. Asa cum declara autoarea, cantecul e despre a spune cuiva cum te simti fara sa te intereseze ce raspuns primesti inapoi si fara sa astepti sa afli daca ceilalti te vor sau nu. Unii critici au afirmat ca remixul facut de Skream impinge piesa originala intr-un teritoriu nou si captivant.


2. Florence & The Machine - Rabbit Heart (Slof Man&Elkat Dubstep Remix) - UK (2009)



Piesa originala, nr. 12 in UK singles chart in iunie 2009, cu peste 3 025 000 de vizualizari pe youtube, devenita fenomen internet (cu nenumarate preluari si parodieri). 'This is the gift/It comes with a price/ Who is the lamb/And who is the knife?' Florence: The rabbit heart is a reference to fear. I'm so afraid of what's about to happen. Of being in the spotlight. Remixul dubstep are peste 1 018 000 vizualizari.


3. Rihanna - Rude Boy (Chrispy Dubstep Remix) - US/UK (2010)



Un remix neoficial facut din plictiseala intr-un moment de blocaj inspirational, dupa cum spune autorul englez, care a reusit totusi sa adune peste 1 015 000 de vizualizari pe youtube. Impresionant, dar nu la fel de impresionant ca recordul piesei originale: peste 63 000 000 vizualizari si una din cele mai bine vandute piese no 1 din Billboard Hot 100.


4. Dizee Rascal - Bonkers (Doorly Dubstep Remix) - UK (2009)



Piesa originala a fost nr. 1 in UK Dance Chart, cu peste 6 730 000 vizualizari pe youtube. A avut parte de multe remixuri, cel al lui Doorly a fost vizualizat de peste 980 000 de ori.


5 Imogen Heap - Hide & Seek (Roksonix Dubstep Remix) - UK (2005/2009)



Piesa a fost nr. 125 in UK Dance Singles Chart, si a fost remixata si de Rusko. Varianta dubstep are peste 948 000 de vizualizari. Surprinzator, un clip facut de un utilizator youtube care nu are decat versurile piesei a ajuns la peste 5 000 000 de vizualizari.


6. The Streets - Blinded by the light (Nero Dubstep Remix) - UK



Peste 828 000 vizualizari.


7. The Prodigy - Breathe (NumberNin6 Dubstep Remix) - UK/US (1996/2008)



NumberNin6, fost producer de trance de pe East Coast in SUA, s-a impus pe scena dubstep cu remixul sau pentru piesa Breathe a trupei The Prodigy. Remixul a fost inclus in traklisturile unor nume ca Skream, Rusko, Stench, Plastician, Bassnectar si auzit la BBC Radio 1. Breathe are peste 6 500 000 de vizualizari pe youtube, iar remixul peste 795 000.


8. La Roux - Bulletproof (Foamo Dubstep Remix) - UK (2009)



Remixul e neoficial, single/lul oficial din UK/US ca si cel digital contine un remix drum&bass al lui Zinc. 6 980 000 de vizualizari pentru original, peste 734 000 pentru remix.


9. La Roux - I'm Not Your Toy (Nero Dubstep Remix) - UK (2009)



Nr. 27 in UK singles chart, cu 1 596 000 de vizualizari pentru original si peste 779 000 pentru remix.


10. Lady GaGa - Just Dance (Chrispy Dubstep Remix) - neoficial - US/UK (2009)



Peste 112 350 000 vizualizari pentru original, doar 695 000 pentru remix. Ga. Ga-Ga.

5 comentarii:

  1. Anonim07:28

    prima melodie e superba /iti taie respiratia / si eseurile imi plac,numai ca prea multe detalii fac citirea greoaie /nu am ascultat totul/e un exercitiu de distrugere a monotoniei//ce anume intelegi prin cultura masculina?

    RăspundețiȘtergere
  2. vreau sa zic ca in cultura noastra vocile schimbarii si figurile de lideri la care ne raportam sunt predominant masculine. asta in acea parte a culturii care e atasata de valori traditionale. in partea cealalta lucrurile nu stau asa, dar demografic prima e mai e numeroasa, chiar daca a doua e mult mai prezenta in media, ceea ce poate da impresia ca avem o cultura mixta cu drepturi egale pentru toti.

    RăspundețiȘtergere
  3. cat despre eseuri faptul ca iti par greoaie (nu ca n-ar fi) cred ca vine din faptul ca nu seamana a literatura de blog. sunt lungi, au multe referinte, trimit la linkuri si concepte nu tocmai evidente si nu se citesc rapid ca sa le digeri usor... dar asta e frumusetea lor... in cultura web 2.0 nu prea esti invitat la reflexie. vezi, citesti, iti place si dai like sau nu, si treci rapid mai departe, ca sa tii pasul cu tot ce e nou... si uite, deja incep sa ma lungesc :) crezi ca ar trebui sa scriu un post despre asta?

    RăspundețiȘtergere
  4. Anonim19:13

    e bine ce faci acum /sincer nici nu stiam despre tipul asta de muzica /la inceput am avut rezerve/am inteles ca nu e un joc si ca esti destul de documentat /dar cel mai mult savurez umorul de care nu pari constient/cel putin ultimul eseu m-a amuzat /ai ochi critic si vezi toate nuantele /dar esti prea perfectionist/e doar o parere a unei persoane

    RăspundețiȘtergere
  5. Anonim08:18

    daca vrei sa faci un asemenea post nimeni nu te opreste/cred insa ca e nevoie de multa munca,responsabilitate/pe un blog pui ce vrei ,schimbi cand vrei /e al tau si iti apartine/poti avea 2 sapt aceleasi chestii /nimeni nu te streseaza /daca iti respecti cititorii,asa cum afirmi,alergi dupa NOU,il gasesti si iata afacerea/pe cand un post e altceva/imi folosesc imaginatia acum/tb sa fii creativ,sa stii sa atragi si nu merge pe toane/de ex ,mie imi plac acele videoclipuri care nu sunt transparente ,care lasa ceva nespus /adica sunt mai mult decat ce par la prima vedere/cam multe vorbe/

    RăspundețiȘtergere

Leave a comment