20101224

Atitudine politica 4/4 a la Villalobos (via Shackleton)

Contrar a ce se crede si se spune despre scena de club 4/4, exista o atitudine politica puternica din partea unora si a altora. Villalobos a refuzat sa puna ceva in SUA cat timp Bush a fost la Casa Alba. Tot el are acest remix vechi la o piesa facuta de Shackleton. Este prima fuziune intre minimal si dubstep (un soi mai special de dubstep), un remix tripant si fluid de aproape 20 de minute.

Prima data cand am ascultat soundul dark al dubstepului, cu subbasii grei si abrazivi, cu universul sonor lipsit de melodicitatea si de arpegiile mistice ale trance-ului si goa-trance-ului, cu curgerea lenta si sincopata a percutiei, mi-am zis ca era normal ca dupa 9/11 - caderea turnurilor babilonice ale civilizatiei consumerismului si neo-colonialismului american - sa apara acest sound. Am facut o legatura directa intre atentate si ambianta sonica apocaliptica a dubstepului. Era normal ca dupa 10 ani de optimism trance via new-age, de pompare in consumerismul neutru-hedonist de tip house sa vina un altfel de emotie si raportare la viitor: ea s-a numit dubstep.

Asta se intampla prin 2007. Am ascultat acum acest remix al lui Villalobos la tenebrosul "Blood on my hand" al lui Shackleton, care se refera exact la episodul 9/11, si stiu ca lucrurile stau asa cum m-am gandit atunci (o recenzie la remixul cu pricina facuta de Philip Sherburne aici). Versurile vorbesc de la sine:


"When I see the towers fall,
It cannot be denied that,
As a spectacle,
It is a realization of the mind.

You see, I'm standing on a mountaintop
And letting out a scream,
It's the language of the earth,
It is the language of the beasts.

There's no point to look behind us,
We left the corpse behind,
Because flesh is weak and forms break down.
They cannot last forever."

3 comentarii:

  1. Anonim08:59

    as vrea sa pot reda speranta,lumina ,increderea in DUMNEZEU/sa multumesc pentru ca e pace /si ca am sentimentul unei libertati , fie ea si fragila/ versurile citite ?prea multe cuvinte grele,apasatoare /caut mereu sa ma construiesc , cand altii incearca sa ma anuleze/caut sa renunt la mine /este o fraza care imi place mult pt ca invat mereu ceva/am strabatut marea parte a drumului menit/cat mai e?mult?putin?cine stie?nici macar nu conteaza./stiu ca trebuie sa traiesc ca si cum as fi o persoana vesnica,sa ma bucur de fiecare rasarit/poate in aceasta aventura cineva ma vegheaza din cer ,din univers //the ancients told that one must love his/her destiny//

    RăspundețiȘtergere
  2. Anonim15:39

    nice text

    sunteti frati cu http://www.boingpoumtchak.com/ ?

    RăspundețiȘtergere
  3. probabil ca sintem frati de mamatata kraftwerk

    RăspundețiȘtergere

Leave a comment